2015. március 4., szerda

Körülmetélési kampányok Délkelet-Afrikában

A Population Services International (PSI) nemzerközi szervezet a délkelet-afrikai térség minden országában a legkülönfélébb eszközökkel támogatja a körülmetélést. A zimbabwei énekes, Jah Prayzah a PSI egyik legnépszerűbb körülmetélési nagykövete:
Legfelül: támogató szöveget ír a körülmetélési központ üzenőfalára. Középen: 2014. február 17-n körülmetélésre várva. Lent: a körülmetélés után egy barátjával együtt interjút adnak.

 Hardlife Zvirakwe népszerű zimbebwei focista is bevállalta a körülmetélést, sőt már a 2 hetes kisfia (az anyja ölében) is átesett a műveleten

Körülmetélt zimbabwei celebek

Nemcsak körülmetélt férfiak, hanem nők is részt vesznek a kampányban, így például kampányfilmekben magyarázzák el a férfiak körülmetéltségének előnyeit a férfiak és a nők számára.

A "Get smart, get circumcised" (Kb. "Legyél menő, legyél körülmetélt") kampány elérte a fészbukot is: https://www.facebook.com/pindamusmart.ngenakusmart. A fészbukos oldal képtárában rokonszenves fiatalok, fiúk és fiatal párok jelenítik meg, hogy a körülmetéltség a menő dolog.


Botswanaban az olimpiai ezüstérmes futó, Nijel Amos a PSI Botswana körülmetélési nagykövete. "Magam is körülmetélt vagyok, s mint az ország hazafias polgára, azt hiszem, hogy rajtunk múlik, a botswanai nemzeten, hogy minden lehetséges módon harcoljunk a HIV ellen," mondta Nijel. "Helyesnek találtam, hogy beszéljek a kortársaimmal az iskolában, hogy bátorítsam és motiváljam őket arra, használják ki ezt a lehetőséget, fektessenek be a szexuális egészségükbe, mert fiatal emberekként védeni kell saját magunkat, mert mi vagyun ennek az országnak a jövője, s a vezetés és a felelősség ma azzal kezdődik, hogy körülmetéltetjük magunkat."Botswana-ban 16 körülmetélési klinikát nyitottak, iskolai és közösségi rendezvényeken mutatták be a körülmetélés előnyeit.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése