2014. április 15., kedd

Újdonságok a honlapon és galériában

Régóta nem közöltem tudósítást a honlap és a képtár újdonságairól. Íme, először a honlap újdonságai:
 
N. László 30 évesen, fitymaszűkület miatt végeztett körülmetélést, még tavaly - 2013.-ban -, de beszámolóját csak most küldte el.
 
S. Zoltán még idősebb, majdnem 40 éves volt, amikor 2013. február elején, ugyancsak orvosi okból, átesett a körülmetélésen. Beszámolóját ő is csak majdnem egy évre rá küldte el.
 
A képtár töltése már jóval nagyobb aktivitást mutatott:
 
Az Index "Képek hímvesszőkről" c. fórumán nem ritkán jelennek meg körülmetélt péniszek. "Alfiako" nick tulajdonosát 2006-ban, 15 éves korában fitymaszűkület miatt metélték körül. így a képei 7-8 évvel a körülmetélése után, 23 évesen készültek.
 
Gábor kb. 6 évesen, esett át a körülmetélésen, most 28 éves. Képei először ugyancsak az Index "Képek hímvesszőkről" c. fórumán jelentek meg, de azóta már közvetlenül is adott képeket képtárunk számára. Legutóbbi képei 2014. januárjában készültek (9-11. képek).
 
József 40 évesen, 2009. április 8-n, fitymaszűkület miatt végeztetett körülmetélést. Beszámolóját már korábban elküldte, most - az ötéves évforduló előtt valamivel - képeket is adott.
 
Sz. Bence 17 éves korában, 2011. október 26-n, saját elhatározásból végeztetett körülmetélést. Legújabb képei idén február végén készültek.
 
Sz. B., aki különleges keresztneve miatt csak kezdőbetűkkel jelöli magát, 23 évesen, közel egy évvel ezelőtt, 2014. április 17-n, jórészt saját elhatározásból végeztetett körülmetélést. Legújabb képeit 2014. március-április fordulóján készítette.
 
Afrikában a férfiak közel 80%-a körülmetélt, s a beavatkozásra a legtöbb helyen a férfivá avatással összefüggésben kerül sor. A kenyai - egymással rokonságban levő - maszáj, szamburu és rendille népek egy különleges, "gomblyuk" technikát alkalmaznak, melyet korábbi bejegyzésekben már bemutattunk (itt és itt). A neten sok felé található olyan képgyűjtemény, mely nemcsak a műtétet, hanem a megelőző és követő szertartásokat is bemutatják:
Az afrikai férfiak szemérmesek, s nehéz képet szerezni a gomblyuk körülmetélés eredményéről, de sikerült: a szamburu körülmetélés eredménye alaphelyzetben és merevedésben, illetve egy rendille körülmetélés eredménye.
 
A törököknél a körülmetélés a mi keresztelőnkhöz és az első áldozáshoz hasonló jelentőségű családi ünnep, amit sokszor filmen és fényképeken örükítenek meg. A youtube-on sok videó van török és más muszlim körülmetélésekről (keresőszavak: sünnet, sunat, khitan, sunatan, sunnet).  A legújabb képek már a körülmetélésen átesett pihenő gyerekeket mutatják.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése