2013. december 6., péntek

Újdonságok a honlapon és a képtárban - 2013. december

Jó rég nem jelent meg osszefoglaló a honlapra, illetve a képtárban feltöltött új anyagokról.

K. Gábor 26 éves korában, 2011. szeptember 29-n végeztette el a körülmetélést, melyre orvosi ok nélkül, saját elhatározásból, Szegeden került sor. Gábor aktívan részt vesz a neten a körülmetélésről szóló vitában is, s mindenkit, pont a saját tapasztalatai alapján csak bátorítani tud. Gábor beszámolója a honlapon, műtét utáni és a már gyógyult állapotot mutató képei a képtárban láthatók.
 
F. Dániel 21 éves volt, amikor 2006. augusztus 22-n, ugyancsak saját elhatározásból körülmetéltette magát. Mivel nem volt tőkéletes az eredmény, majdnem hat évvel később újabb műtétet vállalt. A két körülmetélésről írt beszámolója a honlapon, az első körülmetélés utáni gyógyult állapotot mutató, valamint a második műtétet követően a gyógyulás alatt, majd már teljesen gyógyultan készült képei a képtárban láthatók.
 
E. Pali, akinek körülmetélése 16 évesen, fitymaszűkület miatt volt, 2009. június 17-n, korábban már elküldte beszámolóját és képeit. A nyáron, nem sokkal a négy éves körülmetélési évfordulója után újabb képeket küldött, melyek a képtárban, az albumának végén találhatóak meg.
 
"Chris" (P. Krisztián) azok között van, akik a legtöbb képet adták saját magukról a képtár számára. Chris nem volt még 16 éves, amikor 2010 nyarán saját elhatározásból elvégeztette a körülmetélést. Chris beszámolója olvasható a honlapon, míg legutóbbi képei, melyeket 2013 augusztusában, illetve októberben küldött, a képtárban láthatóak. 
 
Sz. Bence 17 évesen, 2011 őszén döntött úgy, hogy körülmetélteti magát. A családjában a legtöbb férfi körülmetélt, pedig nem volt rá vallási vagy orvosi okuk. Júliusban már küldött friss képeket, majd szeptember elején még újabbakat. A honlapon már a beszámolója is megtalálható.
 
T. Zsolt több mint három éve, 2010. március 10-n metéltetett, saját elhatározásból, szűkület vagy más orvosi indokok nélkül. Május, illetve július végi képei után, október elején még újabb képeket küldött. Zsolt beszámolója a honlapon olvasható.
 
Érdekes megfigyelni, hogy Chris, Bence és Zsolt körülmetélése mennyire hasonló, de ebben semmi meglepő nincs: ugyanaz a budapesti orvos metélte körül mindhármukat.
 
K. Peti is 2013-ban metéltetett. 21 éves korában, 2013. márciusában, saját elhatározásból szabadult meg a fitymájától. A képtárban egyetlen képpel szerepel csak.
 
K. Péter ("epitesz30") körülmetéléséről júniusban adtunk hírt először. Öt évvel ezelőtt, közel 30 évesen, rövid fék és enyhe fokú fitymaszűkület miatt végeztette el a körülmetélést. Első képei 2012 késő nyarán-kora őszén, illetve 2013 májusában készültek, s nagyon jó kezű orvosra utalnak! Kérésünkre beszámolót is írt a körülmetéléséről a honlapra. Legfrissebb két képe idén október végén készült.
 
K. Dávid az egyik legfiatalabb önkéntes körülmetélt volt. 14 évesen,  2010 tavaszán végeztette el a körülmetélést. Már régebben elküldte beszámolóját, időről időre pedig képeket is küld feszesre metélt hímvesszőjéről. Legfrissebb képei 2013 októberében készültek.
 
K. Gábor - aki nem azonos a 2011-es önkéntes szegedi körülmetélttel - 21 évesen, fitymaszűkület miatt végeztett körülmetélést, melyre 2010. szeptember 18-n, egy budapesti magánklinikán került sor. Fél évvel a körülmetélés után készült képei a képtárban láthatók. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése