2013. március 4., hétfő

Újdonságok a honlapon és a képtárban

A legutóbbi bejegyzés (múlt szerda) óta a következő újdonságok kerültek fel a honlapra, illetve a képtárba:

"Áháron Jichák" a zsinagógai (héber) neve annak a magyar fiatalembernek, aki tíz évvel ezelőtt, 2003-ban lépett be Ábrahám szövetségébe. A b'rit milah-t a budapesti zsidó kórházban végezték el, a beszámolója a vallási körülmetélésekről szóló beszámolók gyűjteményében olvasható.

P. Milán (17 éves) fitymaszűkület miatt 2012-ben esett át a körülmetélésen, de mivel túl sok bőr maradt, 2013. január 17.-n újra körülmetélték. Milán beszámolót és a második körülmetélésének gyógyulásáról képeket is küldött.

Gy. Gábor körülmetélése 2009. őszén történt, a képei a műtét után majdnem három és fél évvel, 2013. február végén készültek.

Az Interneten sok képet lehet találni az afrikai körülmetélési szokásokról. Az újonnan feltöltött képek a nyugati zambiai csokve (Chokve) népnél szokásos körülmetélésről készültek, a "Mukanda" nevű "körülmetélési táborban". (Ezek a képek nem tartalmaznak durva körülmetélési jeleneteket.) Az afrikai körülmetélési szokásokról készült képeket bemutató gyűjteményes albumban két új kép van, mely egy kelet-afrikai körülmetélt férfit mutatnak, éppen marhaterelés közepette.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése