2013. január 18., péntek

Újdonságok a honlapon és a képtárban

A legutóbbi híradás óta a honlap két új beszámolóval bővült:

M. István 2012. szeptemberében végeztette el a körülmetélést, fitymaszűkület miatt, míg Sz. József körülmetélése lassan négy éve, 2009. április elején volt, ő is fitymaszűkület miatt. Beszámolóik az orvosi okból történt körülmetélésekről szóló beszámolók gyűjteményében találhatók meg. A beszámolók megírásához kérdésekkel nyúljunk segítséget, mely a "Körülmetélt vagyok" rovat nyitóoldalán található belinkelve.

Jóval több újdonság  található a honlap képtárában:

A LEGO Biblia honlap LEGO kockákat és LEGO figurákat felhasználva, beállított képeken mutatja be a teljes Bibliát. A körülmetéléssel kapcsolatos bibliai történeteket - kezdve Ábrahám szövetségének megkötésével - a képtárban is bemutatjuk.

A körülmetélés, pontosabban a körülmetéltség egyre gyakrabban jelenik a kortárs nyugati művészetben, festményeken, szobrokon és persze fotókon is. A képtárban új albumot nyitottunk ezeknek az alkotásoknak.

Az Egyesült Államokban a leggyakrabban használt körülmetélési eszköz a Plastibell. Használatáról és az elért eredményről a képtárban egész képsorozat számol be.

Az Alisklamp török találmány és a körülmetélés gyors, egyszerű és vérzés nélküli elvégzését teszi lehetővé olyan helyeken is, ahol nem hozzférhető a szakszerő orvosi ellátás. Gyerek- és felnőtt méretben egyaránt készül, s az AIDS elleni küzdelem jegyében megindított afrikai körülmetélési kampányban felnőttek esetében is sikerrel használják. A képtárban bemutatott sorozat a gyártó Facebook csoportján hozzáférhető képekből készült válogatás.

Három új személyes album nyílt: T. Gábor lassan öt éve, 2008. tavaszán, saját elhatározásból végeztetett körülmetélést. Beszámolója a honlapon, a műtét után másfél évvel készült képei pedig a saját albumában találhatók. A. István körülmetélése rövid fék miatt 2007. március elején volt. Bár beszámolót nem írt, jó sok képet adott, melyek a saját albumában találhatók meg. A harmadik új album M. Zoli képeit tartalmazza. Zolit fitymaszűkület miatt metélték körül még 2-3 éves korában, az itt bemutatott képei 8 éve készütek, amikor Zoli kb. 21-22 éves volt.

Sok korábban megnyitott album is gazdagodott új képekkel:

B. Peti nem írt beszámolót a 2008-ban, 20-21 éves korában, fitymaszűkület miatt elvégzett körülmetéléséről, de a szerkesztő régi levelesládájának kitisztítása során újabb kép került elő.

F. Krisztián sem írt beszámolót, pedig a története nem mindennapi. 25 éves korában, 2009-ben döntött a körülmetélés mellett, bár nem volt rá orvosi oka. Mivel az első műtét eredménye nem lett szép, bevállalt egy korrekciót, de az sem hozta meg a várt eredményt, így egy harmadik műtétre is sor került. Ma már az eredmény nagyon szép, olyan, ahogy elsőre szerette volna. Krisztián műtét utáni képei az előbb már említett "nagytakarítás" során kerültek elő, és időrendbe rendezve a saját albumában láthatók.

Az Index egyes fórumain is rendszeresen jelennek meg körülmetélt péniszek. A legújabb leletek az erre nyitott külön albumban vannak.

F. Dani még 2006-ban, 21 éves korában metéltetett, saját elhatározásból. Jó tíz hónappal későbbi fotói már fent voltak a képtárban, és már akkor is látszott, hogy korrekcióra lesz szükség. A korrekciós műtét 2012. április 27-n volt, a képtárban a gyógyulási képek után már a teljesen gyógyult állapotot mutató fotók is megtalálhatóak, sőt vannak a korrekció előtti és utáni állapotot összehasonlító képek is, amik magukért beszélnek (itt és itt).

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése