2011. szeptember 3., szombat

Körülmetélik a zimbabwei kormányt és a parlamentet

Ez nem vicc, hanem teljesenen komoly dolog, az egyik hararei újság, a Sunday Mail jelentésére hivatkozik a tudósítás, amely egy zimbabwei hírportálon jelenet meg.

"Harare – A HIV terjedése megakadályozására indított kampány részeként Zimbabwe kormányának valamennyi férfitagja át fog esni a körülmetélésen, idézték a miniszterelnök-helyettest vasárnap

Kutatások mutatják, hogy a férfiak körülmetélése segítheti a HIV, az AIDS-t okozó vírus fertőzések terjedésének megakadályozását.
Thokazani Khupe [zimbabwei miniszterelnökhelyettes-asszony] szerint, akit az állami tulajdonban álló Sunday Mail c. újság idézett, a 150 tagú parlament valamennyi férfitagja és a városi és falusi tanácsok valamennyi férfi tanácsosa ugyancsak át fog esni ezen a kis műtéten.

 „Minden miniszternek meg kell csináltatnia, ha meg akarjuk valósítani a célunkat, hogy csökkentsük a HIV és az AIDS terjedését. Mint a kormány vezetőinek, nekünk kell példát mutatni,” mondta [a miniszterelnök-asszony].

Zimbabwe egyike a 13 kelet- és dél-afrikai országnak, amely részt vesz abban a 2.5 md dolláros programban, amelynek célja az elkövetkező 15 évben 38 millió férfi, a 49 évesnél fiatalabb férfi-lakosság 80%-nak körülmetélése."

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése