2010. október 24., vasárnap

A fityma hátrahúzva tartása

Kezdő lépések - hogyan tartsuk a fitymát állandóan hátrahúzva

Hogy el tudd kezdeni, legelőször is hozzá kell szoktatni a makkodat ahhoz, hogy fedetlen. A legjobb módja az, hogy válassz ki egy napot, amikor több órát - ha lehet, egy egész napot - egyedül lehetsz otthon. Amikor zuhanyozol, vagy fürdesz, húzd hátra a fitymádat és ne húzd újra előre. A szappan nagyon kiszárítaná a makkot, ezért tusfürdőt vagy sampont használj. Utána maradj meztelen vagy legfeljebb egy trikóban, de deréktól lefelé semmi. Ez lehetővé fogja tenni neked, hogy újra hátrahúzd a fitymát, ha előrecsúszik, s lehetővé teszi, hogy elkezd szárítani a makkodat. Csináld meg ezt amilyen gyakran csak tudod.

Valószínűleg merevedésed lesz - az jó! Fel fogja pumpálni a makkot a teljes méretére, és ahogy hátrahúzva tartod a bőrt, amikor visszahúzódik, a makk nem fog annyit összemenni, mint amikor a fityma takarja. Attól függően, hogy működik a péniszed, a makk esetleg meg is növekedhet, hacsak egy kis mértékben, bár ehhez is több hónapra lehet szükség. (Ez történik azokkal is, akiket körülmetélnek.) Azt akarod, hogy a korona (a makk alján levő perem) kiálljon, mivel ez fogja a visszahúzott fitymát a helyén tartani.

Előbb-utóbb biztosan ki akarod majd verni. Próbálj meg ellenállni, ameddig tudsz. Ideális esetben, a csupasz makk dörzsölésével csinálod, síkosítóval vagy anélkül, de egy kis idő kellhet ahhoz, hogy a dolog működjön. A hátrahúzott fityma izgatásával is csinálhatod. Akárhogy is, húzd teljesen hátra, ahogy elmész, s tartsd hátrahúzva amint lelohadsz -  így ez lehetővé teszi a makknak, hogy a teljes méretét fedetlenül érje el.

Mindig tartsd a fitymát hátrahúzva, amikor fürdesz vagy zuhanyozol, és amikor ágyba mész. Az éjszaka folyamán előre fog csúszni, de idővel megszokja, hogy hátrahúzva maradjon.

Egyesek azt mondják, hogy a fitymájuk összemegy, de ez igazából akkor történik, ha serdülés előtt kezded a hátrahúzást - a péniszed így megnőhet, míg a fityma mérete akkora marad, amekkora volt.

A fityma 'megedzése'

Számtalan módja van annak, hogy a fitymádat 'megedzedd':

a) Az egyik a ragasztószalagos módszer (Lásd: http://www.circlist.com/preferences/feelcut.html) Ennek az a hátránya, hogy ragtapasszal a farkadon kell mászkálni, ami rendben van, ha mások nem fogják látni. És persze fáj, amikor leszeded! A másik megoldás, hogy két kisebb darab szalagot teszel a péniszedre, egyet alulra, a fék közelébe, egyet meg a tetejére. Ezeknek a módszereknek az a hátránya, hogy eléggé látható, s valószínűleg nem jó ötlet, ha a péniszedet esetleg másik is láthatják (pl. a konditeremben, a közös zuhanyozóban, vagy a nudista strandon!).
b) A másik lehetőség hogy veszel egy vízvezeték tömítő gyűrűt (minimális költség), amit különböző méretekben lehet kapni. Válaszd ki azt, ami illik a péniszedre épp a karima mögött. Ez segít a fitymát hátul tartani, s az az előnye, hogy normál állapotban szinte láthatatlan. Mások a habgumi gyűrűket találták használhatónak, vagy akár a hajgumikat, a lófarok kialakításához használt kis gyűrűket. Ezek jobbak, mert ki fognak tágulni, ha erekciód van.

Idővel már nélkülözni tudod majd ezeket, mivel a fitymád már hozzászokott ahhoz, hogy hátrahúzva maradjon. De egyeseknek ez tovább tart, mint másoknak.

Egyebek

Át kell nézned az alsóneműidet is. Lehet, hogy a mostani stílus megfelelő. Mások úgy fogják találni, hogy a szorosabb darabok (fecske alsó, szoros boxer) inkább a helyén tartják a hátrahúzott fitymát. Mások úgy találták, hogy a lazább stílusok (boxer-alsó) a jobbak, vagy éppen a kommandós stílus (gatya nélkül), mert azok engedik a makkot megduzzadni és segítik a fitymát a hátul maradásban. Egyes boxer-alsó viselők túl soknak találták, ahogy a textil folyamatosan izgatja a szabadon levő makkot, és egy szorosabbra váltottak, míg másol úgy találták, hogy az kissé felpumpálva tartja a makkot, s segít a bőr hátul tartani.

A fanszőrzet is kényelmetlen lehet. Ha a fityma előrecsúszik, akkor becsípheti a szőrt, és az fáj. A legjobb kb. hetente megnyírni a szőrt, így kevésbé valószínű, hogy becsípődik.

Ha a fitymád napközben előrecsúszik, ne izgulj, de húzd vissza, amilyen hamar csak lehet - egy látogatás a klotyón elég normális dolog. A másik új technika, amit meg kell tanulni: hacsak korábban is nem úgy pisiltél, hogy hátrahúztad, hogy amikor befejezted, csak kirázod az utolsó cseppeket és elrakod a péniszedet, s nem kipréseled, a fitymádat fel-le mozgatva.

Napközben lehet több erekciód is, de ez csökkenni fog, ahogy a makkod hozzászokik ahhoz, hogy szabadon van. S minden elő-váladék, ami kijön, hozzáragaszthatja a húgycsőnyílást az alsógatyához, mert nincs fityma, ami felfogja.

Készülj fel a többiek megjegyzésére, akik téged addig előrehúzott fitymával láttak - különösen, ha konditerembe, uszodába vagy nudista strandra mész, vagy csapatjátékot játszol. Ne húzd előre, de legyél kész arra, hogy elmagyarázd, miért tartod hátrahúzva. Sose lehet tudni, még követhetik a példádat.

Parafimózis

Ez egy kellemetlen állapot, amikor a hátrahúzott fityma túl szoros lesz és elszoríthatja a vérellátást. Feltéve, hogy a fitymád elég laza ahhoz, hogy könnyen átcsússzon a makkodon, nem lehet semmi probléma. Ha megtörténik, akkor a legjobb sürgősségi ellátás jégkockát vagy egy zacskó mirelit borsót tenni a péniszedre - lecsökkenti a duzzzanatot, s a helyére segíti a fitymát, a 'normális' helyzetébe.

Előnyök

A hátrahúzva tartott fityma előnyei:

- a szabadon levő makk kiszárad, s nem lesz izzadt és bűzös
- a szmegma termelése a legtöbb esetben nullára csökken
- mivel már hátra van húzva, nem kell a fitymát a vizeléshez hátrahúzni. Sokkal egyszerűbb kirázni az utolsó cseppeket, s azok nem maradnak a fitymában.
- a makk bizonyos mértékig megnövekedhet.
- ahogy sok felnőttkorban körülmetélt férfi beszámol róla, a fedetlen makk érzése növeli az önbizalmat.
- a makk valamennyire kevésbé lesz érzékeny, aminek az az előnye, hogy szexuálisan tovább tartasz ki.

7 megjegyzés:

 1. Helló azt amit irtál midd megcsináltam és nem csúszik vissza az jó?

  VálaszTörlés
 2. Én csak 1-2 hete csinálom, de nekem egyszerre beállt.
  Pedig nincs is fitymaszükületem. :D

  VálaszTörlés
 3. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

  VálaszTörlés
 4. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

  VálaszTörlés
 5. hány órát kell fitymát hátrahúzni hogy jó legyen

  VálaszTörlés
 6. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

  VálaszTörlés
 7. Leragasztva tartom a fitymam es jol hozzaszokot mar a farkam!

  VálaszTörlés